Григор загуби спечелен мач в Базел

от в 18:31 на 25.10.2016
Георги Христов

Григор Димитров не успя да достигне осминафиналите на АТР 500 турнира в Базел. 37-ият в света Жил Мюлер (Люксембург) победи българина със 6:7(9), 6:4, 6:4 за близо два часа и половина на корта. Гришо може много да съжалява, тъй като не успя да задържи преднина от сет и пробив аванс. Така той намалява шансовете си да успее да се пребори за класиране в топ 15 до края на годината.

Началото на битката бе добро за Гришо, който още в първия гейм достигна до три последователни шанса за пробив. Българският №1 обаче допусна две леки грешки и Мюлер постепенно намери сервиса си, за да реализира обрат и да се спаси.

Впоследствие двамата сервираха много добре. Димитров спечели три поредни гейма на нула за аванс 6:5. След това той пропусна два сетбола и се стигна до тайбрек. Там Григор взе решителен аванс от 4:2 точки, но след това се случи нещо необичайно. Той достигна до три поредни сетбола за 6:3, но ги пропусна всичките - последния с двойна грешка. В крайна сметка след поредица драматични разигравания Григор спечели с 11:9 след седем пропуснати сетбола преди това. Мюлер също не успя при един сетбол, а направи общо пет двойни грешки и то в решителни моменти.

След почивката Димитров направи летящ старт и взе пробив за 1:0. Мюлер обаче не се предаде и достигна до първите си точки за пробив в шестия гейм. Световният №37 съумя да реализира втората за 3:3. Сривът в представянето на родния талант продължи и той допусна нов пробив, сервирайки за оставане в сета.

В решителната част и двамата сервираха на ниво до 3:3. Тогава Мюлер прояви първо колебание като изостана 15:40, но съумя да достигне до обрат. По сценария от първия сет Мюлер обаче измъкна нов пробив и затвори мача пак с 6:4, извоювайки втора победа от три мача с този съперник.

В кариерата си Димитров три пъти бе достигал до четвъртфиналите в това състезание. В два от тях той загуби от местния любимец Роджър Федерер, който в момента е контузен.

От новата седмица Гришо ще участва на последния си за годината предвиден турнир - "Мастърс 1000" в парижката зала "Берси". Той има да защитава 90 точки от миналата година, когато се класира за осминафиналите след победа над Марин Чилич. След това той допусна обрат срещу Давид Ферер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор загуби спечелен мач в Базел Георги Христов
Теми:  
григор димитров | жил мюлер | тенис турнир в базел

Коментари





Следвайте ни в Facebook