Григор: Загубих увереност, няма как да стане по-зле (видео)

от в 17:45 на 01.08.2019
Георги Христов

Григор Димитров даде интервю пред мексиканското издание Milenio преди старта на участието си на местния АТР 250 в Лос Кабос. Той коментира много теми и спада, който допусна след титлата си на финалния турнир на АТР през 2017 година.

Той бе попитан как се чувства, след като за поредна седмица загуби няколко позиции в ранглистата и допусна поражение от тенисист извън топ 400. Това доведе до загубата на мястото му в топ 50 за първи път от 2012. А също и доколко проблемите с рамото оказват влияние.

"Не мога да изведа едно нещо като определящ фактор. Казвал съм го и преди, но понякога има такива ранни загуби, а аз се опитвам да не мисля срещу кого се е случило - №400 или 500. Има много фактори в тениса и ако нямаш правилната настройка, не е лесно да печелиш.

"Очевидно е, че контузията ме върна назад. Боря се с нея вече шест месеца. Трябваше да променя ракетата си, а след това на практика да адаптирам рамото си към новата ракета. А това отнема време. Нормално е да загубя увереност и ниво в играта. Тенисът е толкова сложен спорт. Чувствах сякаш не може да бъде по-зле, но пак започвам да градя. Сега рамото ми е по-добре, по-постоянен съм в тренировките и всичко върви в позитивна насока. Сега нещата се нормализират.

"Феновете винаги са били страхотни към мен, но е важно да да видят и другата страна на неща. Не само тренировките и мачовете. Много съм внимателен спрямо това, което публикувам (в социалните мрежи). Може би не съм активен колкото се очаква и феновете може ми са недоволни. Такава е ситуацията и може би след време ще се чувствам по-уверен да публикувам по-често.

"Не съм постоянно на телефона си, но имам чудесен екип, който е фокусиран върху важните неща. Ние сме като всички останали по света, но сме добри в тази игра," коментира Димитров.

Той говори и за доминацията на Голямата четворка - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

"Роджър, Ноле, Рафа и дори Анди доминират в нашия спорт в последните години. Те са в собствената си лига. Разбира се, че и ние сме научили много и ни се иска да се изправяме на корта срещу тях. Идва ново поколение с таланти и те постигат добри резултати. Интересни са последните години в тениса. Надявам се да бъда един от тези, които ще достигнат своя пик."

Гришо бе попитан кои са най-силните му страни. "Винаги съм обичал да казвам, че най-големите ти предимства са и твоите най-изявени недостатъци. През целия си живот съм работил във фитнеса и никога не съм се притеснявал да изпробвам нови неща. Освен това съм много гъвкав, тъй като като дете съм се занимавал с гимнастика. Нищо обаче не може да се сравнява с психологическата страна на играта, с която трябва да се справяш всяка седмица. Тенисът е много конкурентен спорт в момента."

ЦЯЛОТО ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Загубих увереност, няма как да стане по-зле (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | лос кабос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook