Григор започна с победа срещу италианеца Беретини в Монте Карло (видео)

от в 19:14 на 14.04.2019
Калоян Пламенов

Григор Димитров стартира с победа клей сезона и премина успешно първия кръг на силния АТР Мастърс 1000 в Монте Карло. Той надделя над 54-ия в световната ранглиста Матео Беретини със 7:5, 6:4. Българинът показа по-здрави нерви, за да стигне до успеха, а във втория кръг ще спори срещу Денис Шаповалов или Ян Ленард Щруф, които играят в понеделник.

В първия сет Беретини започна по-силно и проби още в първия гейм, а след това си взе подаването с лекота на нула. Хасковлията обаче върна пробива в четвъртия гейм - 2:2. До втори пробив за радост не се стигна и това се оказа решаващо, защото до края на сета българинът не само успя да навакса изоставането си, но и с късен брейк си гарантира преднина със 7:5. Той поведе 40:0, но не реализира три поредни сетбола, но все пак се възползва от четвъртия си шанс.

Вторият сет започна с размяна на бързи пробиви в първите два гейма – първо Беретини проби, а след това Гришо му върна жеста. Двамата си спечелиха следващите подавания, а в десетия гейм Григор проби решително и спечели срещата.

През 2018 година Григор записа рекордното си представяне в това състезание. Тогава той достигна до полуфиналите и загуби от бъдещия шампион Рафаел Надал. Сега Гришо трябва да защити тези 360 точки, ако иска да остане в топ 30.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор започна с победа срещу италианеца Беретини в Монте Карло (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | матео беретини | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook