Григор започва срещу Хачанов във Виена; Възможен е реванш с Циципас във втори кръг (жребий)

от в 13:10 на 24.10.2020
Валери Андреев

Жребият във Виена отреди мач между Григор Димитров и Карен Хачанов в първи кръг на тазгодишното издание на надпреварата. Евентуален опонент на нашето момче във втори кръг пък би могъл да бъде Стефанос Циципас, който стартира срещу Ян-Ленард Щруф. В трети кръг при две победи за Димитров, най-вероятно българинът ще трябва да премери сили Денис Шаповалов, но за тази цел, канадецът ще трябва да премине през Даниел Еванс на 1/16-тина финалите.

В горната четвъртина на тази първа половина, където е Димитров, е и поставеният под №1 Новак Джокович. Сърбинът започва надпреварата срещу Филип Крайнович, а при победа ще се изправи срещу Борна Чорич или Тейлър Фриц. Другият поставен тук е Диего Шварцман, който може да бъде съперника на световния номер 1 в четвъртфиналната фаза на турнира.

В другата половина, в третата четвъртина, са Гаел Монфис и Данийл Медведев, а руснакът със сигурност ще трябва здраво да се потруди, за да се добере до 1/4-финалите, защото открива кампанията си срещу Алекс Де Минор, а при победа го чака нов тежък тест в лицето на младия канадец Феликс Оже-Алиасим. Монфис пък започва срещу Пабло Кареньо Буста, а при евентуален успех ще играе с Кевин Андерсън.

В последната четвъртина на турнира е местният любимец - Доминик Тийм, който ще стартира срещу бившия номер 3 - Кей Нишикори. Във втори кръг нещата за настоящия №3 в света няма да станат по-лесни, защото той най-вероятно ще се изправи срещу друг бивш №3 - Стан Вавринка. На осминафиналите, най-веротен опонент на миналогодишния шампион изглежда - Андрей Рубльов, но за да може да стигне до тази фаза на турнира, руснакът ще трябва да се справи с Яник Зинер във втори кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор започва срещу Хачанов във Виена; Възможен е реванш с Циципас във втори кръг (жребий) Валери Андреев
Теми:  
григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook