Григор започва срещу Щруф в Рим; Федерер в половината на Надал (жребий)

от в 22:15 на 10.05.2019
В
Жребият на петия турнир от сериите ,,АТР Мастърс 1000" - надпреварата в Рим, бе изтеглен днес, като схемата противопостави множество първокласни тенисисти един срещу друг още в първи кръг. Григор Димитров започва срещу Ян-Ленард Щруф, когото българинът победи по-рано през тази година на клея в Монте Карло, а успее ли първата ни ракета да дублира победата си срещу този съперник, Гришо ще срещне Марин Чилич във втория кръг.

Първа четвъртина

Номер едно в света Новак Джокович очаква победителя измежду сблъсъка между Пабло Кареньо Буста и Денис Шаповалов. В осмината на сърбина са също Марко Чекинато, както и трудния за него напоследък Филип Колшрайбер.

В долната осмина на тази четвърт се намира и Даниил Медведев, който в първи кръг ще се изправи срещу Ник Кирьос в изключително любопитен двубой. В тази част на схемата се намира и Стан Вавринка, който ако успее да победи Давид Гофен в първи кръг, то във втори ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро.

Втора четвъртина 

Водач на втората четвъртина на схемата е миналогодишният финалист Александър Зверев. Диего Шварцман, Лука Пуй и Матео Беретини също се намират в тази осмина. В трети кръг можем да станем свидетели и на сблъсък между Зверев и Гаел Монфис.

Григор Димитров също се намира в тази част на схемата. Българинът стартира срещу Щруф, като при победа ще се изправи срещу Чилич или играещия с ,,уайлдкард" Андреа Басо. Кей Нишикори и Гидо Пея пък дебнат в трети кръг.

Трета четвъртина 

Там водач е Роджър Федерер, който ще се изправи срещу Франсес Тиафо или Жоао Соуса в първия си мач в Рим. Борна Чорич и Феликс Оже-Алиасим пък ще се изправят един срещу друг в първи кръг. Интересните сблъсъци в откриващите мачове не спират тук - Жо-Вилфрид Цонга ще се изправи срещу Фабио Фонини, като те двамата се намират в осмината на младия грък Стефанос Циципас.

Четвърта четвъртина 

В нея водач е Рафаел Надал, който ще защитава титлата си от миналата година. Рафа очаква Жереми Шарди или Ришар Гаске във втори кръг, като на осминафинал ,,Матадора" ще срещне Николоз Басилашвили или Мартон Фучович.

В същата четвъртина се намира и Доминик Тийм, който започва с двубой срещу Фернандо Вердаско или Кайл Едмънд. Мощният австриец би срещнал на осминафинал Карен Хачанов или Роберто Баутиста Агут.

Ето и пълната схема на турнира: 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор започва срещу Щруф в Рим; Федерер в половината на Надал (жребий) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook