Григор: Животът е хубав; всичко се развива отлично както на корта, така и извън него

от в 00:29 на 02.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров откри победоносно тазгодишното си "американско турне" на сингъл, постигайки двусетова победа над местния представител Макензи Макдоналд. Нашето момче демонстрира забележително ниво на игра от първата до последната точка в срещата и без да бъде изправен пред нито една опасност за пробив, затвори мача със 7:6(6) 6:2. След края на двубоя родният ни тенисист даде интервю на корта, в което не скри удовлетворението си както от изявите си на корта, така и от случващото се извън него.

Днес резултатът бе коренно различен в сравнение с този от Маями през миналата година (б.а. - загуба на Димитров с 1:6 4:6). През днешния ден игра просто великолепно.

- Да, спомням си добре въпросния двубой в Маями и направих всичко възможно, за да избегна подобен резултат днес. Този мач се състоя преди година, тогава бях различен играч, играхме на различно място. Една година по-късно отново съм тук и играя добър тенис. Наслаждавам се, животът е хубав. Не се оплаквам. Всичко се развива по страхотен начин, правя правилните неща и се наслаждавам на играта.

Говорейки за правилните неща, искам да те попитам от коя част от днешното ти представяне си най-силно удовлетворен?

- Това, че бях постоянен в хода на целия двубой и го поставях под напрежение във всеки един момент. Знам колко опасен и агресивен може да бъде той, ако му предоставиш необходимото време. Неведнъж пласира страхотни удари, постигайки добри ъгли от много трудни позиции. Бях длъжен да остана концентриран и да се възползвам максимално от всяка възможност. За щастие, именно това се случи. 

Преди 6 години спечели трофея на Мастърса в Синсинати. Колко специална е тази част от сезона за теб?

- Изключително. Много обичам този период от сезона. През последните 6 години научих много и както казах, в момента се наслаждавам на тениса. Всичко се развива добре както на корта, така и извън него. Вече не съм особено млад, което ми позволява да гледам на нещата от по-различна перспектива. Сега се фокусирам повече върху себе си и върху нещата, които мога да направя по-добре. Освен това имам страхотен екип, в който всеки върши правилните неща и се справяме отлично. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Животът е хубав; всичко се развива отлично както на корта, така и извън него Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook