Григор: Знаех, че днес може да се получи нещо добро и нямах търпение за мача (видео)

от в 15:03 на 14.04.2022
Калоян Соколов

Григор, поздравления! Видяхме колко много означава победата за теб, съдейки по вика ти след последната точка. Колко приятно е чувството след победата?

- Честно казано изпитвам голямо облекчение, защото чаках с нетърпение този мач. Не мислех толкова за самата развръзка, тъй като знаех, че ако изпълня правилните неща на корта, то може да се получи нещо наистина добро. Каспър е страхотен играч на всяка една настилка и се е доказал множество пъти на толкова ранна възраст. Наистина ми харесва да играя срещу него и то още повече на клей. Исках просто да видя къде се намирам от физическа и психологическа гледна точка към момента. Мисля, че това ми помогна значително да остана спокоен във важните моменти, да сервирам на високо ниво, да вземам правилните решения и най-вече да се наслаждавам на играта, което днес сработи.

Колко добро точно смяташ, че беше представянето ти днес?

- Да, вземах правилните решения по време на мача, като изключим някои определени моменти. Точно до това опират нещата на клей и не бива да ги усложняваш допълнително. Животът е достатъчно труден на тази настилка, така че просто очаквах с нетърпение всеки следващ удар и разчитах отлично играта, а това ми даде възможност да вкарам голям брой ретури в корта и така получих сериозно предимство да започвам разиграванията от водеща позиция и можех да бъда агресивен.

Класира се за четвъртия си четвъртфинал в Монте Карло. Това е рекорд за теб на Мастърс турнир. Колко комфортно се чувстваш на тези кортове?

- Какво? Наистина ли? Колко готино. Не мога да отговаря на въпроса, защото това е първата седмица от клей сезона и веднага ти се налага да играеш на събитие от "сериите" Мастърс, което не е никак лесно при смяната на настилките. Опитвам се да бъде твърде строг със себе си, да не се ядосвам особено по време на тренировките и да правя  възможно най-простите нещата. Живея тук повече от 8 години и тази сутрин имах чувството, че не излизам за мач, а единствено отивам да тренирам, като това сваля известна доза от напрежението. Засега нещата се развиват страхотно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Знаех, че днес може да се получи нещо добро и нямах търпение за мача (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | каспър рууд | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook