Гришо: Анди Мъри е №1 в света

от в 19:08 на 06.09.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров специално похвали своя опонент в осминафиналите на Откритото първенство на САЩ Анди Мъри. Според него именно шотландецът е състезателят в най-добра форма в момента и трябва да бъде считан за фаворит в Ню Йорк.

Мъри имаше нужда от два часа, за да разгроми Димитров с 6:1, 6:2, 6:2. До момента Анди достигна финалите на всички турнири от Големия шлем през годината, а успя да спечели Уимбълдън и Олимпийските игри.

"Анди е най-добрият играч в момента. Не бях на нужното ниво - нито физически, нито като настройка. Това е чудесен опит за мен," заяви Димитров след срещата.

Така Мъри ще играе с Кей Нишикори, който се справи с двуметровия Иво Карлович без да му даде сет.

"Знаех какво е нужно да направя. Не изпълних тези неща по правилния начин. Допуснах много непредизвикани грешки. Първият сервис го нямаше. Анди връщаше всичко в корта.

"В последните пет-шест седмици върших нещата по правилния начин. Подобрих професионалното си отношение на корта и извън него. Дисциплината ми е на по-високо ниво. Планът ми за игра също. Смятам, че нещата се развиват малко по-добре," допълни още Гришо след битката.

Неговият следващ турнир най-вероятно ще бъде в Куала Лумпур към края на месеца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гришо: Анди Мъри е №1 в света Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | анди мъри | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook