Гришо: Младите не бива да бъдат сравнявани, научих това по трудния начин

от в 01:51 на 06.09.2019
Мария Петрова

Григор Димитров се превърна в най-изненадващият полуфиналист на US Open. В петък той предстои да играе с Данил Медведев за място на финала в Ню Йорк.

"Не очаквах подобно развитие. След последните пет-шест седмици, определено не е за вярване," заяви Димитров, който e достигал до трето място, но през юли се озова извън първите 70, след като загуби от №405 Кевин Кинг в Атланта.

Преди US Open Димитров никога не бе преминавал четвърти кръг на състезанието, но успя да направи крачка напред.

"Имаше много съмнения и дори обмислях да спра до края на сезона, да си почина и да градя всичко наново. След Атланта ми беше много, много тежко. Не можех да намеря своя ритъм. Продължавах да имам проблеми с рамото. Не ми се получаваха малките неща," разясни Григор пред Ню Йорк Таймс.

"Продължавах да вярвам, вярвам, вярвам. В нашия спорт не може да се отпуснеш. Сториш ли го, става още по-тежко. Дори и да бях изпаднал от топ 200, без класиране в ранглистата, щях да продължа по моя път."

Той говори и за сравненията между отделните поколения на фона на честите препратки за неговата игра и тази на Роджър Федерер. "Младите настъпват и не бива да бъдат сравнявани с никой. Трябва да имат повече свобода да покажат себе си. Научих това по трудния начин."

Гришо хвали и Федерер за умението му да се справя с разочарованията. "Това съм забелязвал при него. Тази му способност е забележителна и съм се възхищавал наред с останалите неща. Важно е да се учиш и да продължаваш напред след трудностите. Все още се уча и аз и не съм го овладял."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гришо: Младите не бива да бъдат сравнявани, научих това по трудния начин Мария Петрова
Теми:  
us open | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook