Гришо: Тенисът е много конкурентен, но има приятелска атмосфера (видео)

от в 16:50 на 18.04.2017
Георги Христов

Преди началото на изявите си на "Мастърс 1000" в Монте Карло Григор Димитров сподели своите мисли затова какво е нужно, за да поддържаш нужния баланс и да бъдеш едновременно на ниво в кариерата си, но и да имаш личен живот.

"Когато се представяш на ниво, играеш много мачове, то тогава влизаш в чудесен ритъм и забравяш за всичко останало. В последните няколко седмици играх доста мачове и нямах много време за странични неща.

"С останалите играчи сме в приятелски отношения извън корта. Забавляваме се, познаваме ритуалите на всеки. Не мога да определя кой е най-забавен. Цялостно всички са приятелски настроени. Хубаво е, че се получава такава атмосфера като се има предвид каква е конкуренцията в нашият спорт," споделя Димитров пред сайта на АТР.

Той разкрива и какво го мотивира да продължава напред в тежките мигове. "Обичам да тренирам и да бъда във фитнеса. Слушам много музика и съм заобиколен от страхотен екип, които ми помагат в залата. Моят фитнес треньор е изумителен и ме познава отлично - дали мога да понеса още натоварване, или не.

"На корта обаче си само ти и трябва сам да намираш мотивация - дали ще е за предстоящата точка, мач или заради някой, който те вдъхновява."

От своя страна Димитров предстои да започне участието си в Княжеството срещу квалификанта Ян-Ленард Щруф срещу когото няма загубен сет.

При победа Гришо увеличава сериозно шансовете си за завръщане в топ 10, но това зависи и от резултатите на съперниците му зад него в подреждането.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гришо: Тенисът е много конкурентен, но има приятелска атмосфера (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook