Грийкспор: Двете водещи фигури в ATP са италианци, което повдига въпроси по случая на Синер

от в 14:32 на 27.08.2024
Калоян Соколов

Талон Грийкспор се превърна в поредното име, което дискредитира честността на разследването срещу Яник Синер и решението на ATP да не наложи никакви санкции срещу световния номер едно. Нидерландецът със сигурност беше по-дипломатичен в изказванията си от Ник Кирьос, но същевременно зае също толкова твърда позиция по казуса и намека как италианското лоби в тенис средите е сериозен коз в ръкава на Синер.

"Не вярвам, че Яник би взел нещо умишено. Не ми прилича на човек, който би направил нещо подобно. Същевременно е наистина странно по какъв начин е бил ръководен този случай. Където има дим, обикновено има и огън. Синер носи много пари на ATP, а двете водещи фигури в тази организация са италианци - Андреа Гауденци (президент) и Масимо Калвели (генерален мениджър), което повдига някои въпроси по прозрачността на историята, за която на всичкото отгоре разбираме 6 месеца по-късно.

Не е редно някои тенисисти да чакат с години решението от процеса си, докато Яник беше оставен да се състезава свободно. Ръководните органи трябва да разберат, че няма значение дали си под номер едно или номер 500 в света, когато става дума за подобна ситуация и всеки от нас заслужава справедлив процес, ако се озове в подобно положение"  - убеден е световният номер 40.

Източник: Punto De Break

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Грийкспор: Двете водещи фигури в ATP са италианци, което повдига въпроси по случая на Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | талон грийкспор | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook