Груба съдийска грешка препъна Адриан Андреев по пътя към четвъртфиналите в Лугано

от в 21:15 на 08.03.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев започнa обещаващо новия сезон, след като направи страхотен дебют в квалификациите на надпревара от Големия шлем, оставайки на крачка от основната схема на Аустрелиън Оупън. Впоследствие обаче Ади трябваше да отсъства от Тура за цял месец и се завърна чак през тази седмица, за да участва на Чаланджъра в Лугано. Българинът откри участието си с драматичен успех над Антоан Белиер, който е бивш полуфиналист в ATP Тура.

Днес пък родният ни представител трябваше да премери сили с французина Антоан Ескофие и формално беше спечелил откриващия сет, но съдията на стола допусна сериозна грешка в ущърб на нашия сънародник, която обърна изцяло хода на срещата и световният номер 197 се наложи с крайното 7:6(6) 6:3, за да продължи към четвъртфиналната фаза на състезанието. Така Адриан ще се отправи директно към унгарския град Секешфехервар, където другата седмица му предстои да с включи в нова Чаланджър надпревара.

Началото на мача беше напълно равностойно, като Андреев стоеше значително по-стабилно в размените от дъното на корта, само че Ескофие можеше да разчита на първото си подаване и не допускаше изненада в собствените си сервис геймове. Първите възможности за пробив се откриха пред французина, но третата ни ракета съумя да се измъкне от трудното положение и излезе напред в резултата при 5:4. Тогава Ади повиши оборотите си на игра и се сдоби със сетбол, след което веднага пласира неспасяем форхенд, ала съдията на стола отсъди топката в аут, макар че тя видимо падна от вътрешната страна на линията. Това сериозно изнерви софиянеца, който изгуби своето самообладание и неколкократно заби ракетата си в земята. Ескофие веднага се възползва от момента и спечели пет поредни точки в последвалия тайбрек, който измъкна със седмия си ас в двубоя.

По-опитният тенисист не спря дотук и веднага се откъсна с ранен пробив аванс във втория сет, ала българинът не се предаде и осъществи моментален рибрейк. За съжаление, то Ескофие веднага пое отново нещата в свои ръце и си възвърна предимството в резултата, а оттам насетне родният ни представител не получи никакви шансове да елиминира пасива си и трябваше да напусне турнира.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Груба съдийска грешка препъна Адриан Андреев по пътя към четвъртфиналите в Лугано Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | лугано | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook