Гщаад: Световният №155 надви Гарин в трисетов трилър; Рууд елиминира Пер

от в 20:19 на 23.07.2021
Мирела Николова

Специалистът на клей Кристиан Гарин, който прави най-силния сезон в кариерата си, допусна изненадващо поражение на четвъртфиналите на турнира от категория АТР 250 в Гщаад. Световният №19 бе изключително близо до това да реализира обрат над Юго Гастон, но французинът показа нерви от стомана и надви четвъртия поставен в схемата след напрегнат тайбрек в третия сет, за да триумфира с крайната победа - 6:4 1:6 7:6(13:11). Така той си осигури място във финалната четворка на надпреварата, където ще се изправи срещу Ласло Джере.

В откриващата част чилиецът бе застрашен от загуба на подаването си в почти всеки един свой сервис гейм, а проблемите му на начален удар резултираха в два пробива, вторият от които се оказа решителен за изхода на сета в полза на представителя на Франция. Последва обаче пълна мобилизация от страна на по-високоранкирания тенисист, който влезе в отлична серия от 5 поредни спечелени гейма, за да възстанови паритета в отделните части.

Третият сет представляваше фестивал на пробивите, като Гарин на два пъти се откъсваше напред с брейк аванс, като в един от случаите дори сервираше за победата, но Гастон демонстрира, че няма намерение да се предава, и доведе нещата до решителен тайбрек. Там силите бяха напълно изравнени, но в края му французинът успя да се справи по-добре с напрежението и така да достигне крайния успех.

Напред в турнира в Швейцария продължава и Каспър Рууд, който сложи край на страхотните изяви на една от най-противоречивите фигури в Тура - Беноа Пер. Норвежецът реализира два пробива в дебютната част и я спечели убедително, но допусна да бъде пробит в последния възможен момент във втория сет, за да се стигне до решителен трети. Там един ранен брейк в полза на световния №14 се оказа достатъчен за Рууд, който без проблеми затвори двубоя за крайното 6:2 5:7 6:3, и в спор за място на финала ще премери сили с Вит Коприва, елиминирал топ поставения Денис Шаповалов.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гщаад: Световният №155 надви Гарин в трисетов трилър; Рууд елиминира Пер Мирела Николова
Теми:  
atp | беноа пер | гщаад | каспър рууд | кристиан гарин | Обзори | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook