Гщаад: Световният номер 100 повали Агут; Гастон пречупи Делбонис

от в 21:44 на 21.07.2021
Калоян Соколов

Роберто Баутиста Агут за пореден път затвърди впечатленията, че клеят далеч не е неговата любима настилка, макар че това далеч не е типично за испанските състезатели. Световният номер 16 реши да пропусне Олимпиадата, за да се включи на ATP 250 надпреварата в Гщаад, което се оказа напълно грешно решение, защото вторият поставен бе надигран с 6:2 6:4 от Артур Риндеркнех, който през тази седмица дебютира в топ 100.

Французинът проби още в първия гейм, а впоследствие показа мощта на своя сервис и не даваше никаква надежда на Агут да си помисли за изравняване на резултата. Непоставеният играч впечатляваше с изключително агресивен тенис, като търсеше завърщшващия удар при всяка възможност и съвсем скоро откриващият сет отиде в актива му.

Втората част отново стартира с ранен брейк в актива на Риндеркнех, само че този път Агут навакса изоставането си и изглеждаше готов да удължи значително престоя си на корта. Точно тогава обаче новият член на стотицата показа, че има всички качества да се задържи за дълъг период от време на тези позиции и не остави никакви шансове на испанеца до края на двубоя. Следващото препятствие пред 25-годишния тенисист пък ще бъде Ласло Джере.

Уго Гастон също отстрани един от сериозните претенденти за титлата, след като надделя по крайно драматичен начин над Федерико Делбонис. Младокът водеше с 6:0 5:2 и по всичко изглеждаше, че ще има крайно рутинна задача да затвори мача в своя полза, но южноамериканецът достигна до паритет в отделните части, ала все пак Гастон намери сили да триумфира в решителния тайбрек (6:0 6:7 7:6) и да се класира за четвъртфиналите, в които го очаква битка с клей специалиста Кристиан Гарин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гщаад: Световният номер 100 повали Агут; Гастон пречупи Делбонис Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур риндеркнех | гщаад | Обзори | роберто баутиста агут | уго гастон | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook