Гюнтер Брезник: Без мен Тийм щеше да бъде играч на ниво "Фючърс"

от в 09:58 на 01.04.2021
Марк Хаджижеков

Световният номер три Доминик Тийм и дългогодишният му треньор - Гюнтер Брезник, поеха по различни пътища миналата година, след като двамата бяха работили заедно в продължение на 15 години. Година след раздялата австрийкият треньор се изказа остро против Доминик и неговия баща - Волфганг. Изглежда все още има незараснала рана между двамата след края на съвместната им работа, но защо ли Гюнтер намира семейство Тийм за виновно относно проблемите в техните отношения?

Тийм е бил трениран от Брезник още откогато е бил на осем години. Също така семейството на Тийм е познавало Брезник откакто сегашния световен номер три е бил на три години. Това се случва, след като бащата на Доминик - Волфганг, е постъпил на работа като треньор в международната тенис академия на Брезник във Виена през 1997-ма година. Въпреки това според Брезник Тийм не оценява работата му през всичките тези години. Също така Гюнтер вярва, че Тийм би бил играч на ниво "Фючърс" без него. 

Gunter Bresnik con Dominic Thiem. Foto: Getty Images

Брезник смята, че той има заслуга за всичко, което Тийм е постигнал до днес. 58-годишният треньор също така се е усетил подведен, тъй като Доминик и баща му не са показали честност и лоялност.

"Всеки ден осъзнавам все повече и повече колко нечестни бяха те спрямо мен. Все още не мога да разбера нищо", сподели Гюнтер в интервю за АПА (Автрийската Прес Агенция).

"Честност, лоялност, ценности... нямаше много подобни неща", обясни Брезник. "Ако дължа нещо някому, тогава не бих бил способен да третирам този човек по подобен начин. Волфганг щеше да бъде клубен треньор в Зийбенщайн, а Доминик щеше да бъде "Фючърс" играч."



Всяка история има две страни и това е само едната от този конфликт. Затова и трябва да чуем отговора на Тийм, преди да започнем да съдим австрийската звезда. Все още е неясно защо Доминик преустанови работата си със своя дългогодишен наставник. Въпреки това ще бъде интересно да видим реакцията на Тийм във връзка с критиките от страна на Брезник.

Източник: essentiallysports.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гюнтер Брезник: Без мен Тийм щеше да бъде играч на ниво "Фючърс" Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook