Хачанов елиминира Вавринка в първокачествен двубой на старта в Ротердам

от в 15:56 на 02.03.2021
Мирела Николова

Световният №21 Карен Хачанов записа победа в последователни сетове над намиращия се само с една позиция пред него в световната ранглиста - Стан Вавринка, в двубой, който прикова погледите на тенис почитателите още при тегленето на жребия. Срещата оправда предварителните очаквания и предложи на зрителите първокачествен тенис, като само няколко деликатни момента решиха съдбата ѝ след 6:4 7:5 в полза на московчанина, който в следващата фаза предстои да се изправи срещу квалификанта от Великобритания Камерън Нори, елиминирал през вчерашния ден Николоз Басилашвили.

Вавринка показа колебания от сервис линията в началните минути на мача, като на няколко пъти в опит да завърши с бекхенд уинър по правата не успяваше да намери центъра на ракетата си и това му коства ранно изоставане в резултата с пробив. От своя страна, руснакът пласираше перфектно началния си удар, което му позволяваше да поема инициативата в разиграванията, за да се спаси от не една и две заплетени ситуации. Благодарение именно на солидния си сервис и агресивната игра, Хачанов опази преднината си и поведе в отделните части.

Статуквото се запази и във втория сет, когато московчанинът продължи да засипва противниковата половина с високоскоростни удари. В средата на частта носителят на 3 титли от Шлема рязко вдигна оборотите и успяваше да ускори топката с брилянтно насочени форхенди по диагонала, за да си открие пътя напред към мрежата. Сервирайки, за да си осигури поне решителен тайбрек обаче, Стан бе максимално притиснат от своя опонент, който изглеждаше крайно мотивиран и решен да осъществи пробив в последния възможен момент. Това стана факт и след няколко солидни сервиса в ответното си подаване Хачанов подпечата билета си за четвъртфиналите в Холандия.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хачанов елиминира Вавринка в първокачествен двубой на старта в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | карен хачанов | ротердам | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook