Хачанов и Рубльов с двусетови победи на старта в Санкт Петербург

от в 21:36 на 13.10.2020
Диана Андреева

В днешния си мач Карен Хачанов показа много убедителна игра на кортовете в Санкт Петербург, благодарние на което след 6:4 6:4 се справи с представителя на Австралия - Джеймс Дъкуърт.

Хачанов започна много добре двубоя, като още в началото проби своя опонент, за да поведе с 2:0. От този момент нататък сетът бе еднообразен, като двамата печелеха лесно сервис геймовете си, но до брейкове не се стигна. Тъй като не успя да навакса изоставането си, 28-годишния Джеймс предаде първия сет - 4:6.

Вторият сет беше малко по-напрегнат. Въпреки че отново си осигури ранен пробив аванс, Хачанов не удържа и допусна мигновен рибрейк. Последваха няколко равностойни сервис гейма, преди руснакът отново да спечели подаването на опонента си и така впоследствие да затвори мача в своя полза.

Така Хачанов успя да спечели срещата за по-малко от 80 минути игра, като по този начин си осигури двубой със сънародника си Аслан Карацев.

Другия топ поставен руснак - Андрей Рубльов, също не срещна особени затреднения в днешния си сблъсък, където се справи със световния номер 80 - Вашек Поспишил. Младокът се нуждаеше от час и 18 минути, за да се наложи над канадския тенисист - 6:2 6:4.

На 1/8-финалите Рубльов ще се изправи срещу победителя измежду Уго Юмбер и Павел Котов, като този двубой ще се проведе през утрешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов и Рубльов с двусетови победи на старта в Санкт Петербург Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook