Хачанов имаше проблеми, но е на 1/4-финал в Москва; Чилич изнесе силен мач и надигра Пол

от в 00:03 на 21.10.2021
Владислав Риждов

Карен Хачанов стартира домашната си надпревара в Москва с труден успех, след като реализира обрат срещу австралиеца Джеймс Дъкуърт - 3:6 6:3 6:1 и се класира за четвъртфиналите в руския град.

През по-голяма част от откриващата част двамата бяха равностойни, като печелеха почти безпроблемно своите сервис геймове. Любимецът на домакините на няколко пъти имаше възможността да се откъсне в резултата, но реализира шансовете си за брейк. Противно на по-настойчивата игра на Хачанов обаче, Дъкуърт реализира единственият пробив в сета и в последния възможен момент поведе в общия резултат. В следващите две части третият в схемата започна да навлиза в ритъм и постепенно взимаше инициативата. Световният номер 31 успя да измъкне втория сет, след като реализира един брейк в хода му, докато в решителния сет руснакът бе категоричен, давайки само гейм на опонента си, за да си гарантира място сред последните осем в турнира.

Марин Чилич продължава да демонстрира добрата си форма в заключителната част от сезона. По-рано днес хърватинът не даде сет на американеца Томи Пол и след 7:5 6:3, продължава към четвъртфиналите в Москва.

В първият сет и двамата показаха несигурност на начален удар и това доведе до размяна на четири брейка помежду им. След като Пол и Чилич постепенно навлизаха в ритъм, бившият двукратен шампион в надпреварата изигра солидни няколко гейма и пречупи сервиса на Пол в самия край на частта, доближавайки се максимално до крайната победа. Началото на втория сет също изобилстваше от възможности за брейк, но до такъв се стигна едва в шестия гейм, когато бившия номер три взе подаването на Пол на нула, преди безпроблемно да приключи срещата в своя полза и да се поздрави с мястото си в 1/4-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов имаше проблеми, но е на 1/4-финал в Москва; Чилич изнесе силен мач и надигра Пол Владислав Риждов
Теми:  
atp | kremlin cup | карен хачанов | марин чилич | москва | Обзори | тенис турнир москва

Коментари





Следвайте ни в Facebook