Хачанов нямаше проблеми на старта в Санкт Петербург; Чилич започна с експресна победа

от в 20:00 на 27.10.2021
Владислав Риждов

Карен Хачанов започна кампанията си в Санкт Петербург с комфортна победа над Адриан Манарино в последователни сетове - 6:3 6:3 и гледа уверено към следващата фаза на надпреварата от категория 250. 

Един от любимците на домакинската публика в руския град бе повече от убедителен по време на първия сет. Хачанов показа безгршна игра, подплатена с агресивни удари от дъното на корта, а при сервис също бе солиден, губейки само две точки в първите си три подавания от началото на срещата. Поставеният под номер шест в схемата реализира на сметката си два брейка, един в началото на мача и един в края на откриващата част, за да излезе напред в общия резултат.

Ситуацията на корта не се промени и през втория сет. Манарино така и не успяваше да затрудни своя съперник, докато от другата страна на корта Хачанов комфортно контролираше събитията. Световният номер 30 не даваше никакви шансове на френския си съперник и въпреки че демонстрира лек спад от линията за сервис, това не се отрази на неговото представяне, като руснакът загуби само две точки на първи сервис. Този път разликата в резултата бе дадена от само един единствен пробив, който Хачанов реализира в дебютните минути на втората част, за да се поздрави със заслужен успех на старта в руския град.

Марин Чилич, който определено се представя добре при завръщането си на корта след US Open, също стартира участието си в Санкт Петербург с чист успех. Хърватинът се справи с Алберт Рамос-Виньолас, давайки само пет гейма на испанеца в хода на срещата - 6:2 6:3.

Чилич стартира срещата с пробив, а след това успя да се справи с напрегнат сервис гейм, за да затвърди аванса си. До края бившият номер не изпусна инициативата и премина безпроблемно през остатъка от геймовете, за да поведе убедително в сетовете. Бившият номер 3 в ранглистата продължи с добрите си изяви и през втората част, като не срещна никаква съпротива от страна на левичаря от Испания. Финалистът от надпреварата в Москва, която се проведе непосредствено преди тази в Санкт Петербург, открадна веднъж подаването на своя опонент и в остатъка от мача запази концентрация, за да си гарантира мястото в следващия кръг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хачанов нямаше проблеми на старта в Санкт Петербург; Чилич започна с експресна победа Владислав Риждов
Теми:  
atp | карен хачанов | марин чилич | обзор | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook