Хачанов отрази пет мачбола и обърна Колшрайбер в страхотна драма

от в 21:38 на 16.10.2019
В


Карен Хачанов срещна много трудности, но все пак обърна Филип Колшрайбер. Руснакът имаше много неприятности, ала все след 3:6 6:4 7:6(6) спечели. В хода на срещата той успя да компенсира изоставане от 5:3 и 40:15 в решаващата част, за да може след дори повече драма да си извоюва тайбрека.



Двубоят межуд двамата протече много вълнуващо, а видимо Хачаов беше много мотивиран и искаше да покаже пред роданата публика на какво е способен. Така въпреки проблемите на начален удар, които изпитваше и честите двойни грешки, спомаган от грешки на опонента му от слайс, той все пак успя да се добере до победата и по този начин намери място на 1/4-финалите в Москва.

През първата част един пробив направи разликата, след като наситен от грешки сервис гейм при 3:2 на Хачанов завърши в полза на Колшрайбер, а така представителя на Германия остана на сет от победата. Резултата все пак придоби доста бързо резонен вид, след като Хачанов започна по-активно втория сет и след като отрази шанс за пробив пред опонента му, той самият успя да поведе с брейк. Впоследствие въпреки двете му двойни грешки и шанса за рибрейк пред Филип, той си запази аванса и така в крайна сметка успя да затвори сета в своя полза.



В решаващия сет драмата беше пълна след като преди да се стигне до тайбрек, Карен трябваше да отразява общо 3 мачбола, като два от тях бяха на сервис на Колшрайбер, при 5:3, а третрия при 6:5. В тайбрека грешки на Колшрайбер в първите минуити го оставиха с пасив от 5:2, ала оттам повече от феноменален както на ретур така и в игра, той успя да се добере до нов мачбол на свой сервис след 4 последователни точки. В него обаче пасивната игра му изигра лоша шега и той отново пропиля възможност да затоври срещата, а впоследствеи и още една таква бе пропиляна след форхенд в мрежата. Оттам Карен успя да се добере до първата си собствена възможност да затвори срещата, а там след двойна на опонента си и руснака успя да затвори този толкова драматичен мач в своя полза.

https://twitter.com/doublefault28/status/1184537491703062528?s=19

В друг мач от днешния ден Адриан Манарино успя да победи Михайл Кукушкин след 7:6(4) 6:2. Французинът беше по-активния от двамата и дори успя да се върне от пасив от пробив при 6:5 в първата част преди да си я извоюва, а през втората постави борбения си и много опасен опонент под свой контрол. Така резонно той си осигури и мач срещу трудния за него опонент - Душан Лайович, срещу когото така и няма победа в кариерата си и в двата мача, в които са се срещали.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов отрази пет мачбола и обърна Колшрайбер в страхотна драма В

Коментари





Следвайте ни в Facebook