Хачанов прекрати черната серия, след като надделя над Мунар в маратонски мач

от в 18:38 на 06.05.2019
В
Карен Хачанов прекрати черната си серия от пет поредни загуби без спечелен сет след победа над Хауме Мунар в маратонски двубой, продължил точно три часа. Руснакът надделя след 6:4 6:7(5) 6:3, като във втори кръг той ще се изправи срещу Раду Албот или Фернандо Вердаско.

Двубоят започна със сервис гейм на испанеца, преминал през общо осем равенства, като до брейк не се стигна. Последваха нови два маратонски гейма, които отново отидоха в сметката на Мунар, който водеше с 3:0 след общо 29 минути игра. Испанецът умело държеше топката в корта и дочакваше грешки от ракетата на Хачанов, който често срещаше и затруднения със стигането на прецизните късто топки на съперника, особено от форхенд.

Все пак Карен се мобилизира и спечели първия си гейм в мача, преди да реализира рибрейк, а скоро - и да изравни резултата. Мунар ставаше все по-разконцентриран, докато Хачанов все повече намираше ритъма в ударите си, като след нов продължителен гейм руснакът спечели четвърти пореден гейм.

Последва обаче нов обрат в този безкраен първи сет, като от четвъртия си брейкшанс испанецът прекрати серията на опонента си, възстановявайки паритета, докато на корта се чуваше силен шум, който разконцентрираше играчите. Именно заради шума играта бе прекратена за няколко минути, докато се отстрани проблема, като тенисистите се нуждаеха от един час и пет минути, за да изиграят осем гейма.



След прекъсването именно 11-тият поставен бе по-солидният играч, като той осъществи трети пореден пробив, за да си даде шанс да сервира за успеха в така критичната първа част. Макар и шампионът от "Мастърса" в Париж да започна подаването си с пасив от 0:30, след няколко агресивни отигравания от дъното на корта Карен съумя да обърне гейма в своя полза, за да извоюва в крайна сметка така важния първи сет, завършил със счупена ракета в знак на ярост от страна на испанеца.

Мунар обаче не позволи загубата на фундаменталния първи сет да му повлияе и започна втория по същия начин, а именно с нов аванс от 3:0 гейма. Впоследствие Хауме отрази общо четири брейкшанса, за да поведе с 5:2. Точно когато трябваше да сервира за втория сет обаче, испанецът се пропука и скоро бе изравнен.

Така се стигна до дълъг гейм, в който Мунар поведе от рано с минибрейк, който бе задържан до самия край на тайбрека, като по този начин сетовете бяха изравнени.

https://twitter.com/TennisTV/status/1125402053612797952

В решаващата част руснакът обаче включи на изключително висока скорост, като набързо си издейства преднина от двоен брейк и 5:1. Непримиримият испанец все пак върна единия пробив и отрази два поредни мачбола на свое подаване, за да се стигне до 5:3, но този път Карен бе пределно концентриран в сервис гейма си и не позволи да се стигне до нов пробив, по този начин слагайки точка на този спор.

https://twitter.com/TennisTV/status/1125412842222555136

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов прекрати черната серия, след като надделя над Мунар в маратонски мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook