Хачанов реализира пълен обрат срещу Синер; Рубльов с трисетов успех над Шарди

от в 03:48 на 02.09.2020
Марк Хаджижеков
Карен Хачанов направи ,,пълен ремонт" в мача си срещу Яник Синер! Руснакът се наложи след крайното 3:6 6:7(7) 6:2 6:0 7:6(4), за да достигне до втория кръг на US Open 2020, където ще се изправи срещу Андрей Кузнецов.

Изображение

Хачанов започна трудно двубоя, като руснакът инкасира пробив още в откриващото си подаване, а Синер, от своя страна, играеше със завидно спокойствие и увереност. Младият италианец достигна до успеха в сета само благодарение на този пробив, а втората част отново се разви по негов вкус, след като в тайбрека Синер демонстрира по-стабилни нерви, за да се доближи само на сет от крайния успех в срещата.

Точно тогава обаче започнаха проблемите от физическо естество за младока, който крампира и изигра третата част на значително по-ниски обороти. Проблемите при Яник се задълбочаваха все повече и в четвъртия сет той не спечели нито един гейм, за да се стигне до решаваща част, в която обаче италианецът някак съумя да се събере и бе съвсем равностоен на своя съперник.



В крайна сметка се достигна до решителен тайбрек, но в него болките на Синер отново оказаха своето влияние, като по-младият от двамата тенисисти допусна непростими пропуски в сюблимни моменти на дългия гейм, които му костваха и победата в този драматичен сблъсък.

И друг представител на Русия се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ в лицето на Андрей Рубльов, който преодоля съпротивата на 6:4 6:4 6:3. В следващия кръг Андрей ще срещне Грегоар Барер.



Мачът премина рутинно под диктовката на младия руснак, който се възползва от поне по един слаб сервис гейм на френския си съперник във всяка една от отделните части, за да си място във втория кръг на надпреварата в Ню Йорк.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов реализира пълен обрат срещу Синер; Рубльов с трисетов успех над Шарди Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook