Хачанов се разправи с миналогодишния финалист в Монте Карло и го изхвърли още на старта!

от в 16:35 на 11.04.2023
Мартин Петков

Алехандро Давидович Фокина през миналия сезон изненада навярно всички почитатели на тениса, след като при участието си на Мастърса в Монте Карло повали Новак Джокович, преди впоследствие на полуфиналите да надвие първата ни ракета Григор Димитров, за да намери място в дебютния си финал на турнир от подобен калибър. До изненада в спора за отличието все пак не се стигна и Стефанос Циципас надделя убедително над испанеца, подчинявайки го в последователни сетове, за да дублира титлата си отпреди година.

По-рано днес пък световният номер 24 трябваше да открие тазгодишната си кампания в Княжеството, където защитаваше актив от цели 600 точки, но жребият го събра още на старта с 9-ия поставен в схемата - Карен Хачанов. Руснакът, който от началото на 2023-та прогресира значително в нивото на тениса си и намери място във финалната четворка на Аустрелиън Оупън, изигра впечатляващ за стандартите си на клей сблъсък, като разгроми миналогодишния финалист с 6:2 6:2, след малко над час на корта. С успеха си световният номер 12 продължава напред към втория кръг в надпреварата, където ми предстои да срещне един измежду Даниел Еванс и квалификанта Иля Ивашка.

Началото на двубоя беше изпълнено с позитиви за сребърния олимпийски медалист, който още от първото си стъпване на корта видимо се чувстваше отлично и проведе поредица от интензивни размени с ибериеца, в които беше безупречен и потегли с ранен пробив аванс. Сервисът на Хачанов, въпреки землената настилка и по-бавното темпо на игра, продължи да бъде все така доказаното оръжие в репертоара на руснака, който по никакъв начин не допусна спад в равнището си, като впоследствие дори настъпи газта и чрез втори брейк на сметката си се поздрави с успеха в откриващия сет.

На старта на втората част станахме свидетели на истинското лице на корта на Давидович Фокина, който засвидетелства многократно великолепното си придвижване по клея и дори разполагаше с два шанса за пробив, пред които обаче деветият поставен не трепна и ги отрази. Световният номер 24 на свой ред далеч не успя да задържи това си ниво за продължителен период от време, като скоропостижно Хачанов прибави подаването на съперника към актива си и след като издържа последвалия тест, спасявайки точка за рибрейк, то той оттам насетне беше безгрешен и увеличи серията си на пет поредни спечелени гейма, за да узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов се разправи с миналогодишния финалист в Монте Карло и го изхвърли още на старта! Мартин Петков
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | карен хачанов | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook