Хачанов се справи с Гарин и може да срещне Джокович в 1/8-финалите в Париж

от в 19:13 на 03.10.2020
Калоян Пламенов

Карен Хачанов се класира за 1/8-финалите на "Ролан Гарос", след като постигна победа над чилиеца Кристиан Гарин след 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Това бе първи мач между двамата в тура изобщо, а преди него букмейкърите даваха минимално предимство за латиноамериканеца, който обаче днес нямаше никакъв ден.

Следващият противник на руския състезател ще бъде по всяка вероятност Новак Джокович, който има пред себе си протоколен на пръв поглед мач срещу Даниел Галан.

В първия сет Карен дръпна с 3:0 след два бързи пробива в първия и третия гейм, но в четвъртия Гарин върна един от тях. Все пак с пробив в петия гейм Хачанов си възстанови комфортния аванс и го задържа до самия край на частта.

Във втория сет двамата си размениха по пробив малко след началото преди Гарин да пробие решително в шестия гейм. След това чилиецът си удържа пробива и изравни сетовете.

Третият сет започна равностойно, но Хачанов проби първи за 5:3 и след това сервираше за частта. Пробивът обаче бе върнат моментално. Все пак обаче това не отказа руския състезател, който пак проби в десетия гейм и поведе с 2:1 в сетовете.

В четвъртия сет пък всичко бе решено след пробиви в шестия и осмия гейм, в полза на руснака. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов се справи с Гарин и може да срещне Джокович в 1/8-финалите в Париж Калоян Пламенов
Теми:  
карен хачанов | кристиан гарин | открито първенство на франция | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook