Хачанов спря пропадането с триумф над новата канадска звезда и вдигна осмата си ATP титла!

от в 16:13 на 21.10.2024
Елеонора Александрова

Карен Хачанов е новият шампион на турнира в Алмати. Преди надпреварата в казахстанския град руснакът се намираше в сериозна криза, тъй като в последните си 10 мача той беше регистрирал цели 6 поражения. Днес обаче той се поздрави с седмата си ATP титла, побеждавайки изненадата на турнира - световния номер 118 Габриел Диало, с крайното 6:2 5:7 6:2 за 2 часа и 24 минути игрово време. По този начин бившият номер 8 вече може да се похвали със страхотна успеваемост във финали, имайки 7 триумфа от общо 9 опита, а освен това вече има цели 4 купи завоювани на неговите любими закрити твърди кортове

Третият поставен показа, че е с класа над аутсайдера още в първите минути на срещата, реализирайки пробив още в първия сервис гейм на дебютанта във финали. Представителят на топ 30 продължаваше да демонстрира изключително солиден тенис, за разлика от неопитния си опонент, който допускаше все повече неточности от ракетата си и това позволи на Хачанов да удвои аванса си, затваряйки убедително първата част с убедителното 6:2.

Сребърният медалист от Токио стоеще също толкова солидно на корта в откриващите минути на втората част и това му позволи да си осигури пробив  аванс, като титлата изглеждаше само на една ръка разстояние. В този момент обаче 23-годишния талант показа своя потенциал, който в хода на седмицата му позволи да премине през имена като Борна Чорич, Табийо и Франсиско Серундоло. Младокът сервираше на много високо ниво и същевременно намали значителоно грешките си от дъното на корта, а неговите тежки удари му позволиха да изравни за 4:4. Диало не спря дотук и осъществи решителен пробив в 12-ия гейм, за да вкара мача в решителен сет. 

 Там 3-кратният полуфиналист от Шлема пое нещата в свои ръце и проби на два пъти сервиса на своя съперник, с което си спечели правото да сервира за титлата при 5:2. В този момент обаче фаворитът показа сериозни колебания в играта си, което позволи на по-нискоранкирания състезател да намали изоставането си до 3:5, ала северноамериканецът не успя да вземе следващото си подаване и така руснакът триумфира с трофея в казахстанския град!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хачанов спря пропадането с триумф над новата канадска звезда и вдигна осмата си ATP титла! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алмати | габриел диало | карен хачанов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook