Хачанов се пребори с Чилич и е първият финалист в Аделаида!

от в 12:53 на 08.01.2022
Диана Андреева

В първи двубой от полуфиналната фаза на ATP турнира в Аделаида, вторият поставен Карен Хачанов премери сили с Марин Чилич. Руснакът беше във водещата роля на корта през цялото време, държейки под контрол случващото се в двубоя. В крайна сметка това се оказа достатъчно за четвъртата ракета на Русия, който стигна до успеха в последователни части след 7:6(3) 6:3, за да се класира към заключителния етап в първия си турнир за новия сезон. 

В откриващата част сервиращите имаха отчетливо предимство. На по-продължителен гейм зрителите станаха свидетели една веднъж, но дори тогава до пробив не се стигна и съдбата на първия сет предстоеше да бъде решена в тайбрек. Там, Хачанов далеч не позволи ситуацията от изминалите минути да се повтори и равностойните разигравания отсъстваха. Руснакът изцяло диктуваше случващото се на корта и не след дълго откри резултата в своя полза. 

Чилич пръв постави своя противник под напрежение във втория сет и разполагаше с възможност за брейк още в началните минути, но не съумя да се откъсне напред в геймовете. На свой ред Хачанов се възползва от разочарованието на своя противник и мигновено повиши нивото си, за да може да отмъкне подаването на Чилич и да си осигури аванс от 3:1. Оттам насетне последваха равностойни минути, но хърватският състезател и бивш шампион от Шлема така и не успя да навакса пасива си, което му и коства победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов се пребори с Чилич и е първият финалист в Аделаида! Диана Андреева
Теми:  
Аделаида | карен хачанов | марин чилич | тенис турнир в аделаида | чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook