Хадад Мая направи нов магичен обрат срещу 2-кратна финалистка от Шлема и е в 1/2-финалите на РГ

от в 14:15 на 07.06.2023
Мирела Николова

Онс Жабер бе загубила едва един сет по пътя си към четвъртфиналната фаза на тазгодишния Ролан Гарос, но днес не успя да се справи със съпротивата на световната №14 Беатриз Хадад Мая и отпадна на крачка от полуфиналите. Бразилката стартира срещата колебливо и загуби откриващата част, но впоследствие стабилизира представянето си и успя да осъществи обрат, за да се наложи с крайното 3:6 7:6(5) 6:1. В битка за място във финалната битка тя ще се изправи срещу победителката от последния четвъртфинал между Ига Швьонтек и Коко Гоф.

Началото на срещата бе по-добро за световната №7, която благодарение на вариативната си игра и редуването на плоски удари с подсечени такива успя да вземе ранен аванс от 4:1. От своя страна, южноамериканката не можеше да намери ритъма в играта си и допускаше множество непредизвикани грешки, които я лишиха от това да търси обрат в сета. Тя върна пробива за 3:4, но веднага след това на свой ред инкасира нов брейк, който се оказа решителен за изхода на частта в полза на фаворитката.

Втората част обаче протече изключително нетипично за дамски двубой, тъй като геймовете бяха доминирани от сервиращите и до 5:5 не се стигна до нито една възможност за пробив. В 11-ия гейм тунизийката разполагаше с 2 скрити мачбола, но смелата игра на Хадад Мая не позволи те да бъдат материализирани. Впоследствие Жабер на свой ред се справи отлично със задачата да спаси сетбол и така доведе развръзката до тайбрек. В него световната №14 наложи доминацията си от самото начало и бързо се откъсна с аванс от 5:2 точки, след което бе само въпрос на време да вкара мача в трети решителен сет.

Финалната част стартира с изявено преимущество за бразилската представителка, чиято безпогрешна игра я изведе до преднина от два пробива и 3:0 още на първата почивка. Макар да допусна връщане на единия от брейковете, то оттам насетне южноамериканката продължи да доминира подаванията на противничката си и постигайки нови два пробива, достигна до своя дебютен "мейджър" 1/2-финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хадад Мая направи нов магичен обрат срещу 2-кратна финалистка от Шлема и е в 1/2-финалите на РГ Мирела Николова
Теми:  
wta | беатриз хадад мая | Обзори | онс жабер | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook