Мачове на живо
LIVE
Александър Зверев 660
Себастиан Офнер 240
Очаквано начало 20:15ч.
Хуан Игнасио Лондеро
Карлос Алкарас

Хакери превзеха Инстаграм акаунта на Симона Халеп, за да искат пари от нейни фенове

от в 00:38 на 26.07.2019
В
Инстаграм акаунтът на шампионката от Уимбълдън - Симона Халеп, беше хакнат в сряда и беше използван, за да подлъже 1,3-те милиона фенове на румънката да дарят сериозни суми пари. Хакерите използваха свойството ,,история" на Инстаграм, за да разпространят съобщението си до огромната фен база на Халеп.

Първите ,,истории", качени от хакерите ясно заявиха защо акаунтът е хакнат: ,,Хей, някой може ли да ми помогне, моля? Заклещен съм в Швейцария и банковата ми сметка не работи тука. В нужда съм от 500 долара и ще върна 1500 долара до уикенда! Имам ,,Zelle" акаунт! ,,Venmo" не работи тук по някаква причина. Моля спрете да питате дали мога чрез ,,Венмо"... това е толкова излагащо!"

Първите ,,истории" бяха изтрити не дълго, след като бяха качени, но след няколко часа хакерите удариха отново: ,,Хей хора! Раздавам безплатни ,,Apple AirPods" в следващия пост. Уверете се, че ще плъзнете нагоре и ще попълните информацията. Правя това за лоялните си фенове!"

Халеп се обърна към друга социална платформа - Туитър, за да сподели на феновете си своите проблеми с Инстаграм: ,,Моля игнорирайте хакерите, които в момента се забавляват с моя Инстаграм акаунт. Ние сме наясно и @instagram работят върху него. Надявам се, че ще бъде разрешен колкото може по-бързо." След няколко часа Халеп потвърди, че проблемът е разрешен.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1153791211565490178?s=20

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Хакери превзеха Инстаграм акаунта на Симона Халеп, за да искат пари от нейни фенове В

Коментари

Следвайте ни в Facebook