Хале: Екзекуторът на Рубльов не пожали и Беретини, с което се класира на 1/4 финал!

от в 18:26 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини започна обещаващо сезона си на трева. Италианецът стигна до финал в Щутгарт, където отстъпи на Джак Дрейпър, ала днес в Хале отстъпи на тенисиста, елиминирал Андрей Рубльов, Маркос Гирон. Американецът надделя Беретини с 3:6 6:4 6:3 и се класира за 1/4 финалите, където ще срещне Хуберт Хуркач.

Срещата започна по най-добрия възможен начин за бившия номер 6. Италианецът летеше по корта и с мощната си игра ме оставяше никакъв шанс на екзекутора на Рубльов и губейки едва една точка в първите два гейма, си осигури преднината от пробив. Макар и след това темпото на Беретини да са бе понижило, то той продължаваше да сервира отлично, което позволи на бившата първа ракета на Италия да запази преднината си и да поведе с 6:3.

Тенденцията от втората половина на първата част се пренесе и във втората, където сервис играта на двамата тенисисти бе перфектна. Интрига откъм резултат липсваше до 5:4, когато Беретини постепенно започваше да допуска неточности, а това даде необходимия стимул на Гирон да спечели втория сет. След повече от 5 минути драматичен девети гейм, първият пробив в сметката на американеца стана факт и резултатът в сетовете бе изравнен.

Добрият край на втората част вдъхнови американеца да играе по-смело срещу финалиста от Щутгарт, което му позволи да бъде изцяло конкурентен на Беретини, който играеше много агресивно. Гирон започваше да налага своята игра и това му позволи да реализира пробив при 3:2. Световният номер 53 запази високото си ниво на игра и с резултат 6:4 се класира във финалната осмица!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хале: Екзекуторът на Рубльов не пожали и Беретини, с което се класира на 1/4 финал! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | маркос гирон | матео беретини | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook