1/2-финалите в Хале и Куинс: Зверев срещу бивш шампион; Синер в мач с екзекутора на Медведев

от в 01:46 на 22.06.2024
Елеонора Александрова

Краят на втората седмица на сезона на трева наближава, а с това ще станат ясни и шампионите на две от най-елитните турнири на зелената настилка, а именно в Хале и Куинс. Останаха само четирима играчи във всеки един от двата турнира, а битките се очакват да са повече от интересни!

В Хале ни предстои сблъсък между двама представители на топ 10. Александър Зверев и Хуберт Хуркач затвърдиха ролите си, като големи фаворити за титлата и заслужено се класираха за полуфиналите. Зверев ще се опита да се класира за първия си финал на трева от 2017-та година насам, докато Хуркач ще направи своя опит да запише своята първа победа над световния номер 4 в четвъртата среща помежду им.

Яник Синер се класира за поредния полуфинал в ATP тура през този сезон. Световният номер 1 изпита сериозни затруднения срещу Талон Грийкспор, Фабиан Марожан и Ян-Ленард Щруф, а днес му предстои и мач с непознат за него съперник, в лицето на Жижен Жанг.

В Куинс може и да липсват представители на топ 10, но не и интересни двубои. Лоренцо Музети постепенно започва да възвръща формата си, класирайки се за втори пореден полуфинал, а срещу него застава един от най-опасните тенисисти на трева в Тура, в лицето на Джордан Томпсън. Досега двамата са се срещали веднъж, като това се случи в началото на тази година, в Аделаида, и приключи с победа за италианеца.

Едно нещо обаче е ясно и това е, че американец със сигурност ще бъде един от двамата финалисти. В изцяло американски сблъсък Томи Пол и Себастиан Корда ще се изправят един срещу друг. Двамата определено имат своите аргументи да се класират за финала - всичките победи на Пол в турнира са над представители на топ 35, докато Корда може да се похвали с такава над Григор Димитров.

Програмата за Хале

OWL Arena (начало: 14:00)

1. Хуберт Хуркач - Александър Зверев 

2. Яник Синер - Жижен Жанг 

Програмата за Куинс

Centre Court (начало: 15:00)

1. Джордан Томпсън - Лоренцо Музети

2. Томи Пол - Себастиан Корда 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1/2-финалите в Хале и Куинс: Зверев срещу бивш шампион; Синер в мач с екзекутора на Медведев Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | куинс | програма | хале | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook