Хале: Корда отново прояви таланта си с успех над Агут; Гофен се контузи

от в 20:59 на 14.06.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда реализира втора победа над състезател от топ 10 на световната ранглиста и заслужено се поздрави с първа победа на тревна настилка в своята кариера! Младият американец беше неудържим още от първите точки и заслужено се поздрави с двусетов успех - 6:3 7:6(0). Освен, че изигра един мното убедителен мач, Себи се класира и за следващия етап от турнира в Хале, където му предстои сблъсък с квалификанта Ричард Беранкис или с Кей Нишикори. 

Корда заслужи мястото си във втория кръг, след като изигра един страхотен мач. Американецът направи впечатляващите 40 печеливши удара, както и показа, че има устойчива психика, спасявайки цели седем от общо девет брейкбола. Себи не само, че ще започни този двубой с първата си победа на трева, но и с една от точките, която безспорно ще остане в историята на надпреварата, а какво точно се случи на корта можете да наблюдавате на следното видео:

В друга среща от деня първият мач от сезона на тревни кортове за Давид Гофен завърши по възможно най-неприятния начин за него, тъй като той бе принуден да се оттегли. Финалистът от ATP Finals 2017 получи контузия след като се подхлъзна и падна върху коляното си. Макар и да започна срещата много убедително и да се бори до последно, щом загуби втория сет Гофен взе решение, че ще се откаже, с цел да не влоши травмата си, а крайният резултат остана 1:6 7:5. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хале: Корда отново прояви таланта си с успех над Агут; Гофен се контузи Диана Андреева
Теми:  
давид гофен | роберто баутиста агут | себастиан корда | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook