Хале: Медведев трябваше да отразява сетбол, но се измъкна срещу отстранилия Григор на АО

от в 18:49 на 17.06.2024
Елеонора Александрова

Даниил Медведев не беше особено убедителен в първия си мач от сезона на трева, но не допусна изненада срещу Нуно Боржеш и с резултат 7:6(4) 6:4 се класира за следващия втория кръг на ATP 500 надпреварата в Хале. Третият поставен трябваше да отразява сетбол в първия сет и като цяло беше много затруднен от тенисиста, който отстрани Григор Димитров на Аустрелиън Оупън, но съумя да отрази 5 от 6-те брейкбола пред португалеца, за да се поздрави с крайния успех за час и 33 минути игрово време, а в следващия кръг бившият номер едно ще премери сили с китаеца Жижен Жанг, който днес надви Себастиан Офнер в 3 сета.

Срещата започна ударно за по-ниско ранкирания тенисист, който изненада Медведев със силните си удари в разиграванията и принуди бившия номер 1 да допуска множество непредизвикани грешки. По този начин португалецът си осигури преднина от пробив още в първото подаване на руснака, но нервите на ибериеца не издържаха и фаворитът изравни мигновено резултата.

Борхес обаче далеч не се беше предал и последваха минути на равностоен тенис от двете страни, като при 6:5 първата ракета на Португалия имаше сетбол пред себе си, но солидната игра от начален удар на московчанина го спасиха от тежката ситуация. Така се стигна до тайбрек, където най-добрият руски тенисист пое инициативата още в самото начало и дръпна с 6:2. Аутсайдерът спвчели следващото разиграване  със смело излизане към мрежата, а впоследствие Медведев допусна двойна грешка, но се поправи с ас на втори сервис и се поздрави със спечелването на първия сет.

Въпреки загубената първа част, световният номер 51 продължаваше да притиска сериозно именития си опонент. В хода на целия сет бившият представител на топ 50 разполагаше с две точки за пробив (една при 2:2 и една при 3:3), ала класата на Медведев му помогна да запази хладнокръвие и да запише асове в точно тези критични моменти. Руснакът от своя страна, постепенно повишаваше нивото си на игра, като в най-ключовия момент, а именно при 5:4, реализира брейк, чрез което затвори мача в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хале: Медведев трябваше да отразява сетбол, но се измъкна срещу отстранилия Григор на АО Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | нуно боржеш | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook