Халеп бе безмилостна срещу млада надежда на домакините на старта в Москва

от в 19:43 на 19.10.2021
Мирела Николова

Бившата водачка в световната ранглиста Симона Халеп стартира с безупречна победа участието си в силния турнир от категория WTA 500 в Москва през тази година, сломявайки съпротивата на 20-годишната рускиня Анастасия Потапова. От първата до последната точка инициативата в срещата бе на страната на по-опитната състезателка, която не срещна особени затруднения и се класира за втория кръг в надпреварата след 6:1 6:4. В битка за място на четвъртфиналите румънката ще се изправи срещу победителката от мача между други две рускини в лицето на Вероника Кудерметова и Оксана Селехметова.

Дебютната част съдържаше множество оспорвани геймове, като в голяма част от тях се стигаше до равенство в точките, а възможностите за пробив изобилстваха. Въпреки това обаче опитът на румънката, в комбинация със стабилната ѝ игра в ключовите моменти, я изведе до реализирането на 3 брейка и успех в сета.

Серията на Халеп продължи и във втората част, когато след размяна на 3 поредни пробива тя поведе с 3:1. Последваха обаче силни минути за нейната опонентка, която успя да осъществи обрат и връщайки един от пробивите, да поведе с 4:3 на свой ред. Световната №19 запази концентрацията си и отново постави под напрежение подаването на местната представителка, за да си осигури възможност да сервира за победата при 5:4, като гейм по-късно мачът бе пратен в историята.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп бе безмилостна срещу млада надежда на домакините на старта в Москва Мирела Николова
Теми:  
wta | москва | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook