Халеп бе детронирана от Анисимова

от в 17:27 на 06.06.2019
В
Симона Халеп бе елиминирана на 1/4-от 17-годишната американска сензация Аманда Анисимова. Младата талантка бе повече от категорична и успя да се добере до победата след 6:2 6:4 за едва 1 час и 10 минути игра.Анисимова и Симона започнаха стабилно първата част на срещата, като всяка успя да задържи подаването си до 3:2 за американката. За сметка на това обаче, оттам нататък единствената съумяла да вземе сервис гейма си до края на сета се оказа Аманда, а по този начин тя и затвори сета в своя полза безпроблемно.

Във втория сет американката уcпя да стигне до брейк още във втория гейм, ала Халеп се окопити и успя дa го върне в седмия гейм. Aманда изпусна шанс за мигновен отговор, но това не се оказа фатално, защото младата американка проби опитната си съперничка при 5:3, след като в миналия си гейм бе спасила скрит сетбол. По този начин младата американка детронира миналогодишната шампионка и даде сериозна заявка за титлата в Париж.Отпадането ще окаже и сериозен резултат върху ранкинга на румънката, а от понеделник тя най-вероятно ще заема 8-ото място в света. Това е най-доброто класиране на турнири от това ниво за нейната противничка, която от скоро се подвизава при жените, а преди това бе една от звездите при девойките.

 

В спор за място на финала тя ще се изправи срещу Ашли Барти, която по-рано днеc отстрани Мaдиcън Кийc след 6:3 7:5 за едва 1 час и 9 минути.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Халеп бе детронирана от Анисимова В

Коментари

Следвайте ни в Facebook