Халеп е на финал в Рим след трисетова победа над Мугуруса

от в 14:53 на 20.09.2020
Калоян Пламенов

Симона Халеп се класира за финала на силния турнир в Рим, след като победи Гарбине Мугуруса след 6:3, 3:6, 6:4. 

По този начин румънката достигна до своя трети финал във Вечния град, като все още няма спечелена титла в турнира. В спор за трофея тя ще се изправи срещу действащата шампионка Каролина Плишкова или Маркета Вондрушова, които ще се срещнат във втория 1/2-финал за деня.

В първия сет румънката започна ударно и бързо поведе с 5:1 в геймовете след два пробива, но в осмия гейм Мугуруса съумя да върне един от тях и да намали изоставането си.

Все пак в последния девети гейм Халеп стигна до нов пробив и затвори частта.

Във втория сет румънската състезателка на два пъти водеше с пробив, но и в двата случая се стигаше до моментален рибрейк. В деветия гейм Гарбине проби и след това си взе подаването, за да прати мача в трети и решителен сет.

В него Халеп започна много силно и бързо дръпна с 4:0 след два пробива. В петия гейм испанката върна един от пробивите, но след това Халеп поведе с 5:1 и стигна до момента да сервира за мача след нов пробив.

Мугуруса обаче взе три поредни гейма и върна и двата пробива, но се пропука в последния гейм и бе пробита отново, като в крайна сметка загуби срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп е на финал в Рим след трисетова победа над Мугуруса Калоян Пламенов
Теми:  
гарбине мугуруса | симона халеп | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook