Халеп е новата шампионка в Монреал след трисетова битка със Стивънс

от в 22:53 на 12.08.2018
Калоян Пламенов

Симона Халеп успя да спечели силния турнир в Монреал, след като надви на финала Слоун Стивънс след 7:6(6), 3:6, 6:4 за 2 часа и 40 минути игра.

Това бе своебразно повторение на финала от "Ролан Гарос", когато румънката също излезе крайна победителка и така спечели първия трофей от "Шлема" в своята кариера до момента. Американката имаше възможност да си го върне на своята противничка, но в крайна сметка отново се оказа от губещата страна.

Трофеят е трети за румънката, за тази календарна година, както и 18-и в нейната кариера. Освен това Халеп вече е и състезателката, която има най-много победи в рамките на сезона при жените. Toва бе 42-и успех за нея от началото на сезона.

Първият сет бе изпъстрен от пробиви и двете се пробиха общо шест пъти по време на него, а Стивънс пропусна два сетбола при сервис на своята противничка в заключителния 12-и гейм. Така се стигна до тайбрек в който американката взе солиден аванс от 5:1 точки и пропусна два сетбола, но в крайна сметка позволи да бъде обърната. Нейната противничка спечели седем от следващите осем точки и така взе сета. 

Във втория сет двете размениха по един бърз пробив на старта, но Стивънс проби в третия гейм, а след това стигна до пробив и до заключителния девети гейм. Така мачът бе пратен в трети и решителен сет, който започна с пробив за Халеп още на старта и връщането му в четвъртия гейм.

Румънката проби обаче отново за 3:2 и след това стигна и до пробив в седмия гейм. Силите на Стивънс стигнаха да върне само един от двата пробива, но в крайна сметка това не бе достатъчно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп е новата шампионка в Монреал след трисетова битка със Стивънс Калоян Пламенов
Теми:  
симона халеп | слоун стивънс | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook