Халеп и Свитолина съвсем очаквано стартираха с победи в Индиън Уелс

от в 08:56 на 09.03.2019
Калоян Пламенов

Бившата лидерка в световната ранглиста на женския тенис Симона Халеп започна с победа участието си на силния турнир в Индиън Уелс, след като надделя над чехкинята Барбора Стрицова след 6:2, 6:4 за 1 час и 27 минути игра.

Това бе пети мач между двете и пети успех за румънката, която няма загубен сет от тази противничка. В първия сет Халеп проби във втория гейм, но Стрицова върна моментално пробива. Все пак обаче с пробив в четвъртия и осмия гейм тя стигна до успеха в частта. 

Във втория сет Симона на два пъти повеждаше с пробив, но и в двата случая последваше моментален рибрейк. Все пак обаче румънската тенисистка проби решително в десетия гейм и в крайна сметка спечели мача. 

В третия кръг тя ще се изправи срещу Катерина Козлова. 

Напред в турнира продължава и Елина Свитолина, която се озори здраво срещу американката София Кенин, но все пак я победи след 3:6, 7:6(5), 6:4, след здрава битка, която продължи 2 часа и 24 минути. 

В първия сет двете си размениха по пробив във втория и третия гейм, но след това Кенин пое инициативата и проби решително в шестия гейм, като успя да задържи пробива си аванс до самия край на частта.

Във втория сет изненадващо нямаше пробиви и се стигна до тайбрек в който Елина спечели след 7:5 точки. В третия сет украинката дръпна с два пробива аванс и 4:1 гейма в резултата, а силите на нейната противничка стигнаха само за връщане на един от пробивите.

Следващата противничка на Свитолина е Дария Гаврилова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп и Свитолина съвсем очаквано стартираха с победи в Индиън Уелс Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | симона халеп | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook