Халеп изнесе пореден отличен мач в Австралия и заслужи място на 1/8-финалите

от в 06:04 на 22.01.2022
Калоян Соколов

Симона Халеп изпрати много негативна 2021-а година, тъй като през нея постоянно имаше проблеми от здравословен характер и това не ѝ позволи дори да защитава титлата си на Уимълдън, което означаваше напускане на световната десетка за пръв път от седем години насам. Румънката обаче вече преодоля този неприятен период и изглежда готова да се завърне на върха през новия сезон, съдейки по нейните чудесни игри на Аустрелиън Оупън досега.

Днес Халеп записа третата си поредна двусетова победа, след като не остави никакви шансове на Данка Ковинич. Черногорката беше отстранила Ема Радукану в миналия кръг, но не намери сили да осъществи втора поредна изненада и закономерно отстъпи пред поставената под номер 14, която ще се изправи срещу опитната Ализе Корне в спор за място на четвъртфиналите.

Двукратната шампионка от Шлема стартира ударно в двубоя и излезе с пробив напред при 2:2, само че Ковинич отреагира и веднага станахме свидетели на рибрейк. Оттам насетне обаче фаворитката беше безкомпромисна и осъществи серия от четири поредни гейма в своя полза, за да подпечата успеха си в откриващата част.

Вторият сет протече още по-едностранно, като световната номер 98 трябваше да се бори за всяка една спечелена точка в него и нямаше никакви тенис арументи, с които да създаде трудности на именитата си съперничка, която методично трупаше преднина и скоро се поздрави с една повече от заслужена победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп изнесе пореден отличен мач в Австралия и заслужи място на 1/8-финалите Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | данка ковинич | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook