Халеп намери място на финала в Доха след като изкова фамозен обрат срещу Свитолина!

от в 19:23 на 15.02.2019
В
Първият полуфинал на турнира в Доха беше между Симона Халеп и Елина Свитолина, а интересното беше, че и двете бяха стигнали до тази фаза след чисти победи. В мача надделя третата в света румънка след трисетова победа след 6:3 3:6 6:4.

 

Първата част започна по-добре за Хелеп, която след като спаси точка за брейк в първия си сервис гейм, успя да пробие, наваксвайки пасив от 15:40 и така си осигури ранна преднина. Румънката взе лесно следващото си подаване, което й даде аванс от 3:1.

В следващия се сервис гейм Симона изпита леки трудности след като изостана с 0:30, а после се наложи да играе и на дюс, но все пак до връщане на пробива не се стигна, а Халеп дори реализира втори такъв при 5:3, като се справи с това от третата се разкрила възможност пред нея и по този начин си осигури сервиса за началото на следващия сет.

Втората част обаче започна по-добре за Свитолина.Тя създаде доста трудности на третата в света, Халеп, след като още в първия гейм я накара да минат през равенство, а в следващото подаване на румънката, най-после Елина стигна до втората си точка за брейк в мача и успя и да я реализира, а така и за първи път поведе с пробив.

Двете си размениха по едно лесно подаване преди да дойде трудния шести гейм, където на сервис бе Свитолина. Там въпреки че до точки за брейк не се стигна, то двете минаха през два дюса преди украинката да съумее да си вземе гейма за 4:2.

Отново последваха две рутинни подавания за всяка от сервиращите, а в крайна сметка при 5:3 аналогично на първата част, където Халеп проби, то тук опонентката й стигна  до брейк, като така и прати мача в решителен сет. 

В последната част всичко започна  перфектно за Елина. Тя освен, че задържа своето  първо подаване, успя и да пробие Халеп, с което и поведе убедително с 2:0, а затвърждавайки  пробива на 15, тя увеличи аванса си на 3:0.

Последваха геймове за всяка от сервиращите, а на румънката й се наложи да минава през два брейбола, преди да успее най-после да вземе гейм, след като загуби миналите пет последователни такива.

В отговор на това обаче украинската й съперничка взе своето подаване отново без особени трудности, като така запази преднината си.

Тук дойде и най-дългият гейм в мача, където на сервис беше Симона, тя успя да задържи подаването си след като спаси три брейкбола и мина през впечатляващите седем равенства, а това се оказа и преломният момент в сблъсъка.

Халеп, вдъхновена от невероятното си измъкване направи серия от четири поредни гейма и застана на сервис линията при 5:4 в нейна полза.

Симона удържа и дочака грешка на съперничката си в две продължителни разигравания, а секунди по-късно разполагаше и с мачбол след като пласира неспасяем бекхенд пасингшот по правата. 

Свтолина все пак запази надежди, отразявайки първата възможност с отличен форхенд уинър, ала следващото разиграване бе приключено от румънката благодарение на чудесно насочен начален удар, а това означаваше, че тя е първата финалистка в Доха!

 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Халеп намери място на финала в Доха след като изкова фамозен обрат срещу Свитолина! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook