Халеп: Не излизам никъде. Взимам нещата много насериозно

от в 13:55 на 26.04.2020
Димитър Беловски

Световната №2 при жените Симона Халеп призна, че взима ситуацията с коронавируса много насериозно.

„Не излизам изобщо. Определено, съм човекът, който взима нещата много насериозно. Карантината тук, в Румъния, е много стриктна, имаме военни по улицата и не ни е позволено да излизаме навън,“ каза румънката пред CNN.

До момента Румъния е регистрирала над 11 000 случая и над 600 загинали.

„Ситуацията в Румъния е страшна. Опитвам се да не чета новини и да не гледам телевизия твърде много, защото го намирам за притеснително. Предпочитам да се фокусирам върху това къде мога да помогна. И изпълнявам своята роля да си седя вкъщи, а разбира се, се опитвам да съм и позитивна, и силна“.

Халеп призна, както повечето играчи, че не е свикнала да не знае кога пак ще играе тенис.

„Вярвам, че ако играем тенис през месец септември, това ще е победа за нас, защото ще означава, че вируса ще е победен. В момента само може да си мечтаем да играем на турнир от Големия Шлем, но подкрепям решенията на турнирите. Определено е странно да не знаем кога ще играем отново. На каква настилка ще играем? В коя държава? Няма отговори, така че е трудно да се планира нещо в бъдеще. Странно е да не играя тенис в толкова дълъг период от време. Най-дългия в моят живот,“ завърши румънката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп: Не излизам никъде. Взимам нещата много насериозно Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook