Халеп пречупи Джорджи на старта в Ню Йорк и записа първа победа в Шлема от февруари!

от в 19:03 на 30.08.2021
Мирела Николова

Двубоят между Симона Халеп и Камила Джорджи несъмнено бе един от най-дългоочакваните и интригуващи мачове от първи кръг на тазгодишния US Open, тъй като противопостави бивша водачка в световната ранглиста и шампионката от Мастърса в Монреал преди няколко седмици. Двете предложиха изключително динамичен тенис, като в крайна сметка румънката успя да наложи волята си и да се поздрави с крайната победа - 6:4 7:6(3), която е и нейната първа в "мейджър" надпревари от февруари насам поради множеството проблеми с контузии, които я лишиха от участие на Ролан Гарос и Уимбълдън. В следващата фаза световната №13 ще срещне победителката от двубоя между Ан Ли и Кристина Кучова.

Срещата стартира равностойно, като и двете състезателки показваха забележително ниво на начален удар и възможностите за пробив напълно отсъстваха до деветия гейм. Тогава сервисът на Джорджи се пропука за пръв път, а ниският ѝ процент на вкарано първо подаване откри страхотна възможност пред румънката да атакува от ретур и да нанесе брейк в ключов момент. Сервирайки за спечелване на сета, Халеп продължи да бъде безапелационна от сервис линията и съвсем скоро откри сметката си в общия резултат.

Във втората част румънката отново нямаше особени затруднения в своите сервис геймове, а с напредването на мача тя дори заиграваше все по-убедително, за да се стигне до петия гейм, когато благодарение на изключително успешното си преминаване в контраатака Халеп реализира пробив. Представителката на Румъния съхрани преднината си до 5:4, но именно тогава италианката сътвори чудеса от ретур и успя да се върне в битката - 5:5. Това постави началото на серия от 3 последователни пробива, в които Джорджи с агресивната си игра съумя да спаси 2 мачбола и да доведе сета до тайбрек. Там феноменалният сервис на Халеп, както и няколко непредизвикани грешки от страна на световната №36 наклониха везните в полза на румънката, която ликуваше с крайния успех след час и 35 минути престой на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп пречупи Джорджи на старта в Ню Йорк и записа първа победа в Шлема от февруари! Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | камила джорджи | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook