Халеп с лесна победа на Gippsland Trophy, Швьонтек отстъпи на Александрова

от в 10:58 на 03.02.2021
Диана Андреева

Младата Ига Швьонтек започна трудно участието си на Gippsland Trophy вчера, записвайки трисетов успех над Кая Юван, но днес силите на шампионката на Ролан Гарос 2020 не бяха достатъчни и тя отстъпи на Екатерина Александрова - 4:6 2:6. Рускинята се нуждаеше от 75 минути, за да може в крайна сметка да се поздрави с триумф.

Независимо от резултата, двубоят бе много равностоен. Швьонтек бе разнообразна от дъното на корта, но нисък процент вкаран първи сервис и непредизвикани грешки сложиха край на серията и от осем поредни победи.

За място сред последните осем в надпреварата Александрова ще се изправи срещу световната номер две и носителка на две титли от Големия шлем - Симона Халеп. Румънката се класира в четвърти кръг на турнира по-рано днес, след като записа лесна победа над Лаура Зигемунд.

За малко над 90 минути игра, Халеп се наложи над своята опонентка. Тя се възползва  от нестабилния си сервис и грешките от дъното на корта на своята опонентка, като водачката в ранглистата не срещна почти никакви затруднения и успя да спечели двубоя с 6:4 6:2.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Халеп с лесна победа на Gippsland Trophy, Швьонтек отстъпи на Александрова Диана Андреева
Теми:  
екатерина александрова | ига швьонтек | лаура зигмунд | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook