Халеп се справи с една сестра Уилямс, в понеделник я очаква втората

от в 01:18 на 20.01.2019
В
Настоящата номер 1 при жените надигра Винъс Уилямс в третия кръг на Аустрелиън Оупън. Халеп спечели уверено мача след 6:2 6:3, а в понеделник я очаква втората от състезаващите се сестри Уилямс в лицето на живата легенда на женския тенис Серина, която ще се опита да отмъсти на световната номер 1 за загубата на сестра си.

Мачът започна с труден гейм за Уилямс, която трябваше да отразява две възможности за пробив още в началото. Тя успя да оцелее в дебютния си гейм, но скоро отново даде две точки за пробив на съперничката си. И този път опитната американка се спаси, но на третия път при 2:2 стомната се счупи и Халеп най-накрая успя да поведе с пробив. Тогава дойде ред на румънката да спасява брейкболи, а тя го направи с класа, спасявайки цели четири и впоследствие затвърждавайки и пробива. Стабилната игра на Халеп се оказваше непреодолимо препятствие за ветеранката, която бе разкарвана постоянно по корта и принуждавана да взима големи рискове, за да завърши точката с успех. Симона скоро проби и за 5:2, нуждаейки се този път само от една възможност, за да го стори, а в гейма за спечелване на първия сет отрази един брейкшанс и се възползва от втория си сетбол. Статистиката на сета показваше, че Винъс е направила фрапантните 19 непредизвикани грешки.

Втората част започна с пети пореден гейм за Симона, но Уилямс след това сложи край на тази серия, реализирайки моментален рибрейк, а след като спаси две възможности за още един пробив, американката се оттегли на стола за почивка с преднина в геймовете. С течението на сета обаче 38-годишната тенисистка все по-малко издържаше на темпото на опонентката си, която изкова пробив в седмия гейм на частта, повеждайки с 4:3. Не след дълго румънката затвърди, а след това реализира и нов пробив, завършвайки срещата със стил след бляскав ретур уинър от форхенд по правата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп се справи с една сестра Уилямс, в понеделник я очаква втората В

Коментари





Следвайте ни в Facebook