Халеп сътвори немислим обрат и продължи напред на турнира в Линц

от в 22:44 на 10.11.2021
Диана Андреева

Симона Халеп бе принудена да премини през множество перипети в хода на годината. Румънката отсъства в продължение на почти три месеца от корта, но с всяка следваща победа тя придобива все повече самочувствие.  В последния за 2021-а турнир от календара на WTA бившата световна номер едно направи повече от впечатляващ обрат над Жасмин Паолини след като навакса пасив от сет и 1:3, за да се поздрави с победа при крайното 4:6 7:5 6:0.

Мачът далеч не започна по желания начин за румънката. Тя бе повече от разколебана при отиграванията си и играта й не позволяваше да се противопостави на вдъхновената Паолини. Италианката не допускаше никакви грешки и мигновено излезе с пробив преднина в резултата, но при 5:2 прекалено голямата й увереност се оказа пагубна, защото тя допуска рязък спад в нивото си на представяне. Но точно преди за първи път да имаше равенство в резултата, Паолини отново съумя да реализира брейк и прибави откриващата част на сметката си.

Вторият сет се разви също толкова оспорвано. Халеп вече намираше правилното се темпо на игра и започваше все по-често да напомня за себе си, показвайки на публиката, че не случайно е била на върха на световната ранглиста. Двете състезателки си размениха по два пробива, преди Халеп да реализира решетелния брейк, който определи изхода на сета и й помогна да изравни в общия резултат, възвръщайки надеждите на своите почитатели, че това не е краят на нейния сезон.

След почивката Халеп бе повече от мотивирана. Симона отиграваше дори и невъзможните за връщане топки, а често пъти поставяше своята опонентка в невъзможни ситуации. Доминацията от страна бившата световта номер едно продължи от първата до последната точка в частта и без да отпуска дори сет на своята опонентка, Халеп намери място в следващия кръг на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп сътвори немислим обрат и продължи напред на турнира в Линц Диана Андреева
Теми:  
жасмин паолини | линц | симона халеп | тенис турнир в линц | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook