Халеп вече е само на крачка от финал в Монреал, шампионката Свитолина също

от в 08:23 на 11.08.2018
Калоян Пламенов

Лидерката в световната ранглиста на женския тенис Симона Халеп достигна до 1/2-финалите на турнира в Монреал, след като се справи без проблеми с французойката Каролин Гарсия след 7:5, 6:1 за 1 час и половина.

Очакванията бяха румънката да има далеч по-трудна задача срещу шестата ракета в световния тенис, но в крайна сметка тя постигна категоричен успех над нея. В първия сет двете си размениха по един пробив още на старта, а Халеп проби решително за 6:5 и след това си спечели подаването.

Във втория сет румънката проби своята опонентка в третия, петия и седмия гейм и не допусна дори да се стигне до точка за пробив при нейния сервис гейм. В спор за място на финала тя ще срещне младата австралийка Ашли Барти.

Междувременно защитаващата титлата си в надпреварата Елина Свитолина също се класира за 1/2-финалите след успех със 7:5, 6:3 над белгийката Елизе Мертенс за 1 час и половина игра. 

Така украинката е на два успеха от нов трофей в Монреал, но задачата и ще бъде много тежка. В спор за място на финала тя ще срещне Слоун Стивънс. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп вече е само на крачка от финал в Монреал, шампионката Свитолина също Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | каролин гарсия | симона халеп | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook