След добрата седмица в Мадрид: Халеп пренесе устрема си и на Мастърса в Рим

от в 15:27 на 09.05.2022
Владислав Риждов

Симона Халеп достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид през изминалата седмица, а днес румънката откри успешно кампанията си и във втория пореден турнир от категория 1000 - този в Рим. Шампионката от 2020-та имаше тежко препятствие на старта, но се справи с опитната Ализе Корне в последователни сетове - 6:4 6:4.

Срещата започна с размяна на пробиви между двете, но постепенно румънката повиши равнището си на представяне и осъществи надмощие над съперничката си. Халеп навлезе в серия от четири поредни гейма, след която се доближи само на един от успеха в първата част - 5:1. Последва обаче отпускане от страна на световната номер 21, което до известна степен върна надеждите на Корне. Опитната французойка намали сериозно дистанцията в изоставането си, но в крайна сметка фаворитката в срещата не допусна изненада, и записа откриващия сет срещу името си.

По идентичен начин стартира и втората част. Халеп и Корне си размениха по един пробив в началото, преди бившата водачка в ранглистата да установи контрол върху случващото се на корта. С безапелационната си игра румънката загуби само точка в следващите три гейма, за да поведе с 5:2. Както и в предходния сет, бившата шампионка не беше достатъчно убедителна, сервирайки за мача, и французойката намали пасива си. Халеп обаче бързо се отърси от слабото си подаване и съвсем скоро достигна до три мачбола, официализирайки крайната си победа още от първи опит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След добрата седмица в Мадрид: Халеп пренесе устрема си и на Мастърса в Рим Владислав Риждов
Теми:  
wta | ализе корне | мастърс 1000 | обзор | симона халеп | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook