Хамбург: Делбонис отрази 4 мачбола срещу Пер; Бившият шампион Басилашвили е аут

от в 11:27 на 17.07.2021
Калоян Соколов

Федерико Делбонис е тенисистът с най-много победи на клей през сезона и никой не очакваше да срещне особени трудности срещу Беноа Пер, който се представя под всякакви стандарти през 2021-а. Французинът обаче изглеждаше мотивиран да покаже на какво е истински способен, а публиката бе сериозно въвлечена в сблъсъка, само че аржентинецът изкова шеметен обрат и се наложи с 4:6 7:6(11) 6:4, за да си гарантира полуфинална среща с Пабло Кареньо Буста.

Пер показа остротата на своя бекхенд от началните минути и буквално твореше на корта, изпълнявайки зашеметяващи къси топки. Излизанията на мрежата също носеха сериозни дивиденти на ексцентричния състезател, който потегли с ранен пробив и не позволи неговото връщане до края на сета.

Втората част отново се развиваше отлично за световния номер 51 и изненадата изглеждаше въпрос на време, само че южноамериканецът реализира още първия си брейкбол в мача, което му помогна да навакса пасив от 2:4. Така се стигна до тайбрек, където Беноа имаше цели четири мачбола, но не се възползва от нито един от тях и резултатът беше изравнен.

Решителният сет вървеше с леко надмощие на Делбонис, чието игрово предимство се материализира в преднина от 3:1 гейма, ала Пер бързо застигна опонента си и дори поведе с 4:3. Оттам насетне обаче клей специалистът пое контрол над нещата, докато французинът взе няколко необмислени решения и фаворитът в крайна сметка се поздрави с успеха.

Ласло Джере пък не остави никакви шансове на бившия шампион Николоз Басилашвили, разгромявайки го с 6:2 6:2. Балканецът не загуби нито веднъж началния си удар, а същевременно осъществи цели четири пробива в подаването на съперника си и по този начин оформи изцяло сръбски полуфинал, в който го очаква да премери сили с Филип Краинович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хамбург: Делбонис отрази 4 мачбола срещу Пер; Бившият шампион Басилашвили е аут Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | ласло джере | николоз басилашвили | Обзори | федерико делбонис | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook