Хамбург: Зверев предоля огромна съдийска грешка и оцеля в драма срещу нестандартния Гастон

от в 21:24 на 18.07.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се класира за 1/4 финалите на ATP 500 турнира в Хамбург. Местният любимец и първи поставен в схемата изпита сериозни затруднения срещу Юго Гастон, ала в крайна сметка надделя над вдъхновения французин в същинска драма, която не ни лиши от спорни моменти с 4:6 6:2 7:5 за 2 часа и 38 минути игрово време и в битка за място във финалната четворка ще срещне един от тенисистите, намиращи се в сериозен възход през този сезон, а именно Жижен Жанг. Така германецът се изравни с Яник Синер по брой победи през 2024-та, като и двамата имат по 42.

Началото изглеждаше обещаващо за двамата тенисисти. Въпреки агресивният стил на игра, който германецът наложи и дори му осигури преднина от пробив за 2:1, то аутсайдерът бързо изравни резултата в геймовете. Първият поставен продължаваше да е по-активен в разиграванията, но бившият номер 58 не отстъпваше по нито един показател на финалиста на Ролан Гарос и често го изненадваше с разнообразния си стил на игра и непрестанни къси топки.

Десетият гейм в сета ни предложи същинска драма, продължила около 10 минути, в която Зверев съумя да спаси 3 сетбола. Четвъртият обаче се оказа късметлийски за Гастон, като сетът приключи при спорни обстоятелства, тъй като съдията не отчете двоен отскок след бекхенд волето на Зверев и впоследствие Гастон го размина на мрежата.

Въпреки злощастния за световния номер 4 край на първата част, във втората той стабилизира играта си, както при начален удар, така и при ретур. Това си пролича още при първия сервис гейм на Гастон, когато Зверев си осигури преднината от един пробив. Макар и французинът да имаше своите проблясъци в хода на сета, по-високоранкираният тенисист имаше едно наум за всеки един изненадващ ход, който съперникът му измисляше и не само съумя да запази преднината в най-критичните си моменти, но дори и да я удвои с нов брейк при 3:1. Изненади до края на частта липсваха и резултатът в сетовете беше изравнен.

Класата на Зверев си пролича и в началото на последната част, след като той ранен пробив. Въпреки това, амбицираният му опонент не показа, че е готов да отстъпи лесно на топ тенисиста. По-нискоранкираният тенисист продължаваше да налага нестандартния си и разнообразен стил на игра, притискайки сериозно именития си съперник и често го преодоляваше с комбинацията от пуснат удар и лоб.

Четвъртият гейм се оказа същинска епика, в която Гастон имаше цели пет възможности за изравняване на резултата. Световният номер 81 не се обезкуражи и продължаваше да впечатлява публиката със своите на моменти гениални отигравания, което го изведе до паритет в резултата за 3:3.

Последваха нови пробива, а Зверев дори трябваше да сервира за оставане в мача при 4:5 от негова гледна точка. Тогава последнва нов обрат и защитаващият шампион изцяло неутрализира играта на вдъхновения си противник, печелейки следващите 3 гейма, за да се класира за финалната осмица на Хамбург!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Хамбург: Зверев предоля огромна съдийска грешка и оцеля в драма срещу нестандартния Гастон Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | уго гастон | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook