Ханфман: Присъствието на Зверев в Съвета на играчите може да нарани репутацията на нашия спорт

от в 11:55 на 04.04.2024
Елеонора Александрова

Яник Ханфман е един от най-добрите състезатели на Германия в ATP Тура и може да се похвали с два достигнати финала в ATP Тура, а наскоро направи силен рейд на Мастърса в Маями, където достигна до третия кръг, но там съумя да спечели само един гейм срещу Григор Димитров. Световният номер 53 е постигал победи в кариерата си над състезатели от ранга на Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Каспър Рууд и Тейлър Фриц, но безспорно най-важната роля на германеца в света на тениса е свързано с неговото участие в Съвета на играчите на ATP, където е и неговият сънародник Александър Зверев.

Припомняме ви, че срещу Зверев има повдигнато обвинение за домашно насилие от бившата му приятелка Бренда Патеа, която е и майка на неговата 3-годишна дъщеричка Майла. Изслушването по въпросното дело ще бъде през май, а това не е първи подобен момент в живота на световния номер 5, срещу когото от ATP проведоха разследване вследствие на покания на друга от някогашните жени в живота му, а именно Олга Шарипова.

Тогава олимпийският златен медалист от Токио беше оправдан, но сякаш ударите по репутацията на Зверев стават твърде много и Ханфман е на мнението, че това не е полезно за авторитета на Съвета на играчите;

"По-добре да изчакаме какво има да каже немският съд преди да говорим повече за случая на Александър Зверев. Ако е невинен, не трябва да говорим повече за това. В случай обаче, че е виновен, то ще трябва да го премахнем от Съвета на играчите, за да не нараним репутацията на организацията и нашия спорт. Вярвам, че от ATP, ще успеят да разрешат тези проблеми, така че те да не се повтарят в бъдеще. Това е лоша реклама за нашия спорт. Смятам, че ние, играчите, сме добри хора и трябва да даваме личен пример".

Източник: claytennis.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ханфман: Присъствието на Зверев в Съвета на играчите може да нарани репутацията на нашия спорт Елеонора Александрова
Теми:  
александър зверев | интервю | рафаел надал | яник хафман

Коментари





Следвайте ни в Facebook