Харис след победата над Григор: Лудост е как могат да се развият нещата понякога

от в 16:02 на 03.05.2021
Мирела Николова

Лойд Харис прави своя дебют на Mutua Madrid Open през тази година, като дотук в кариерата си бе спечелил едва 2 от 11 изиграни срещи на клей. През днешния ден той сложи край на участието на Григор Димитров на Мастърса в Мадрид след трисетов успех над родния ни представител и така постигна своята четвърта победа над представител от Топ 20 на света, запазвайки безупречния си баланс (4-0) по този показател през настоящия сезон.

Нашето момче бе близо до това да осъществи феноменален обрат над южноафриканеца, тъй като в третия сет от 2:5 0:40 успя да спаси 3 мачбола, след което и да достигне до тайбрек, но въпреки всичко остана на няколко точки от крайния триумф.

„Двубоят бе изпълнен с възходи и падения“, коментира Харис след победата си. „Имах аванс от сет и пробив, в третата част също имах солидна преднина, дори 3 мачбола. Трудно беше да затворя мача, тъй като Григор изигра страхотни точки. Почувствах напрежение за кратко в тези моменти, но мисля, че се справих наистина добре. Съумях да запазя спокойствие и в крайна сметка да затворя двубоя в своя полза“, добави Харис.

„Лудост е как могат да се развият нещата понякога. Радвам се, че в края намерих начин отново да диктувам случващото се на корта и смятам, че именно това бе ключът към успеха, така че съм много доволен."

В следващия си двубой представителят на Република Южна Африка ще се изправи срещу Алекс Де Минор, а ето и какво каза Харис по адрес на бъдещия си опонент:

„Алекс е труден противник, не дава много възможности. Последният ни мач беше доста епичен и мисля, че и предстоящият ни ще бъде такъв. Очаквам го с нетърпение."

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Харис след победата над Григор: Лудост е как могат да се развият нещата понякога Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | лойд харис | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook